Miten tukea esihenkilöitä ja tiimejä muutosneuvotteluiden aikana ja sen jälkeen?

9 toukokuu 2023

Muutostilanteissa on tärkeää hoitaa neuvotteluprosessi yhteistoimintalain määräysten mukaisesti. Monesti kuitenkin tiukassa tilanteessa vähemmälle huomiolle jää, miten iso vaikutus sillä miten ihmiset vaikeassa tilanteessa kohdataan, on työntekijä- ja lähtijäkokemukseen.  
 
Hyvin hoidetussa muutostilanteessa ihmiset kokevat tulleensa kohdatuksi ja nähdyiksi ihmisinä, vaikeissakin tilanteissa. Johto ja esihenkilöt voivat tehdä paljon tämän saavuttamiseksi. Prosessi pitää hoitaa lain mukaisesti, reilusti ja ihmisiä kunnioittaen. 
 
Apua inhimillisempään muutokseen: 

  1. Hyvin hoidettu muutosneuvotteluprosessi on kaiken lähtökohta. Meiltä saat asiantuntevan HR-kumppanin tukemaan sinua prosessin lisäksi myös oikeanlaisessa, avoimessa henkilöstöviestinnässä. Tarjoamme myös valmennusta ja/tai coachingia esihenkilöille, jotta heillä on tarvittavat työkalut myllerryksen keskellä hoitaa asiat mahdollisimman hyvin uupumatta itse.
  2. Lähtijöiden työllistämistä edistävää valmennusta eli outplacement palvelua pitää tarjota yli 30 hengen yrityksissä irtosanotuille työntekijöille. Ole reilu, avoin ja tarjoa työntekijöille vaikuttava henkilökohtaisiin tarpeisiin vastaava valmennus. Meidän valmennustiimiltämme saat henkilökohtaista ja kyseiselle henkilölle räätälöityä outplacement -tukea. 
  3. Toimintatavat eivät muutu vain laatikoita siirtelemällä. Isot muutokset vievät esihenkilöiltä ja tiimiltä paljon energiaa. Jotta muutoksista johtuva 'tyhjäkäynti' saadaan minimiin, kasvua ja uusien toimintatapojen luomista kannattaa vauhdittaa.  Erityisesti ryhmäcoachingin mutta myös valmennus on tähän oiva työkalu.

Tarvitsetko lisää tietoa muutosneuvotteluista? Lataa Wisepaper Muutosneuvottelut | Miten hoidat sen inhimillisesti, lain mukaan oikein ja yrityksen kulttuuri huomioiden?


 

Haluaisitko kuulla lisää HR-palveluistamme?

Täytä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.